Hírek

 

Minőségi kávé otthon

2010. január 15.

Dugattyús kávéfőző

 

Az Egyesült Államokban French Press néven vált híressé a dugattyús kávéfőző, mellyel kiváló minőségű kávét lehet készíteni.
Feltalálását állítólag egy olasz Caliman nevezetű úriembernek köszönhetjük, aki 1933-ban eladta a módszert egy Svájci úriembernek, aki így menekült meg a II. világháború alatt Olaszországból.
A világ minden táján előszeretettel alkalmazott módszer a dugattyús eljárás, mivel az őrölt kávé minden íz és aroma anyaga kinyerhető, gyorsan és könnyedén. Semmi másra nincs szükségünk mint forró vízre és durvára őrölt kávéra, nameg néhány perce, hogy kiváló kávéitalt kapjunk. Előnye abban rejlik, hogy más technológiákkal szemben nem kerülnek idegen ízek a kávé italba, gondolhatunk itt például a filter papírjára.
A french press másik előnye, hogy különböző méretekben kapható így mindig annyi kávét készíthetünk, amennyire szükségünk van.
Egyetlen hátránya, hogy a kávé gyorsan kihűl az edényben, ami miatt a kávét elkészítése után rögtön el kell fogyasztanunk. Hazánkban még nem elterjedt, de külföldön már elektromos illetve termoszos kivitelben is kapható, ami az ital melegen tartásáról gondoskodik.

 Barista képzés:

www.baristaiskola.hu

további hírek