Hírek

 

A magyar bartenderek ízekre szedték Európát

2010. november 30.

A világ legjobb bartenderei mérték össze tudásukat Barcelonában, köztük két magyar versenyzővel, akik már az első el Jimador Kupán meghódították Európát.

A 10 ország 16 döntőse három kategóriában versenyezett a különleges fődíjért, egy kétszemélyes utazásért az el Jimador házába, a Casa Herrudába. A versenyzőknek azonban nemcsak a megszokott Cool Shot, Long Drink és Koktél keverésében kellett jeleskedniük, hanem a kulturális gasztronómia területén is kiemelkedőt kellett mutatniuk, ötvözve hazájuk szokásait a mexikói és a vendéglátó spanyol kulináris sajátosságokkal. 

A magyar versenyzők egyenesen szárnyaltak, és meglepő kreációikkal lenyűgözték a nemzetközi versenybírákat, elhozva az első és a második helyet is. Keresztes Ferenc (Symbol) tequilával flambírozott rákja aranyat ért az első nemzetközi el Jimador Bartender versenyen, míg Ludányi István (Mojito Mixeriskola) ehető virágkompozíciójával lépett a képzeletbeli dobogó második fokára.

"Miután a spanyolok imádják a rákot, a kedvencükkel készültem. De akármennyire is nyitottak a molekuláris gasztronómiára, minden alapanyagot és felszerelést nekem kellett biztosítanom a különleges koktélomhoz. Még a rákot is én vittem" - árulta el Keresztes Ferenc, aki a verseny győzteseként másodmagával látogathat el az el Jimador lepárló üzemébe, és ismerheti meg az évszázados hagyományokat.

képek a mixerversenyről:

további hírek