Hírek

 

13. Finlandia Bármixer Kupa

2010. november 3.

13. Finlandia Bármixer Kupa
2010. november 3.


2010. október 25-én, hétfőn került megrendezésre a 13. Finlandia Bármixer kupa magyarországi fordulója, melyen az elődöntő és középdöntő után a 12 legjobb bármixer küzdhetett a dobogós helyezésekért.  A versenyzők egyenként 5 aperitifet, majd 5 longdrinket kevertek, végül pedig előre meghatározott alapanyagok felhasználásával, adott időn belül kellett kitalálniuk és elkészíteniük az utolsó koktélt.

Az italokat szakmai zsűri és három celeb osztályozta, név szerint Pataki Zita az RTL időjósa, Varga György az Irígy Hónaljmirigy alapítótagja, és Gianni Annoni televíziós műsorvezető.

Pataki Zita elmondása szerint ritkán iszik vodka alapú koktélokat, általában csak egy ízzel keveri, ezért előnyben részesítette azokat az italokat, melyek frissitőek és felismerhető bennük a vodka jellegzetes íze. Így van ezzel Gianni is, aki a vodkát leginkább tisztasága miatt szereti és a Finlandia ízesített vodkáit is szívesen fogyasztja. Varga György hallgat a bármixer ajánlására és örömmel kóstol meg bármilyen újdonságot, amennyiben nem túl édes koktélról van szó. Így hát mindhárom celeb egyetértett abban, hogy a győztes koktélkülönlegesség legyen könnyen fogyasztható és frissítő.

Purman László a Finlandia cég képviselője bizakodó a magyar részvétellel kapcsolatban, hiszen az elmúlt években a hazai versenyzőknek mindig sikerült az elsők közt végezni és pár éve magyar mixervilágbajnokot is avattak.

Hosszas tanakodás után a zsűri Csatlós Mátét ítélte a legjobbnak. Így ő képviselheti Magyarországot Lappföldön, a 13. Finlandia Bármixer kupa nemzetközi döntőjén. Máté több mint három éve dolgozik mixerként és jelenleg Ausztriában kamatoztatja tudását. A verseny alatt próbált odafigyelni, hogy frissítő, tiszta és könnyű koktélokat készítsen, ebben látja sikerének okát. Így Csatlós Máté a Finlandia cég ajándékaival (Finlandia Grapefruit Fusion, Finlandia Mango Fusion, Finlandia Lime Fusion), a kupával és az Év Finlandia Magyar Mixere címmel térhetett haza.
                                                                                                      

sebosaci

képek a versenyről:

további hírek