Kávés receptek

kép nagyítása

Csilis forrócsoki

Időszámításunk előtt 2000 évvel már a maják is előszeretettel fogyasztották e remek italt, illetve az aztékok kultúrájában is nagy szerepet játszott a kakaóból készült élelmiszerek fogyasztása.  Európában, azután vált népszerűvé miután bemutatták Mexikóban az újvilág számára és számos változáson ment keresztül.  A 19. század végéig a forró csokoládét kizárólag gyógyszerként alkalmazták, kitűnő eredményeket értek el a gyomorbántalmak kezelésében.  Csokoládéból készült italokat világszerte fogyasztanak, míg az olaszok inkább a teltebb ízek kedvelői, addig az Amerikai ízlésvilág inkább a „vékonyabb” variációt preferálja.

 

Csilis forró csokoládé recept:

 

1.5 dl tej

1 vanília rúd

3 karika friss chili

1 rúd fahéj

1 tasak forró csokoládé

további receptek