Kávés receptek

kép nagyítása

Galliano Hot Shot

A rétegelt kávéskoktél alapja a Galliano.
A híres likőr elkészítésének titkát homály fedi, alapjai különféle gyógynövények és fűszerek, közöttük elsősorban a csillagánizs ízét érezni, míg illatában a vanília dominál.

Az ital 1896-ban született, hála Arturo Vaccari-nak, aki több évi kísérletezgetés eredményeképpen először készítette el a likőrt. A Galliano nevet Maggiore Galliano-ról kapta, aki a XIX. század végi észak-afrikai háborúk egyik hőseként vált híressé. A különleges ízű, egyedi ital hamar meghódította a világot, először Európában, majd az olasz telepeseknek köszönhetően az aranyláz idején már az Újvilágban is nagy hírnévre tett szert.

A Galliano sok koktél alapja lehet, kiegyensúlyozott íze miatt könnyen házasítható bármilyen itallal, például kávéval.

A Galliano Hot Shot receptje a következő:

1/3 rész Galliano
1/3 rész frissen főzött espresso
1/3 rész tejszín

Ebben a sorrendben egy bárkanál segítségével óvatosan egymásra töltjük a rétegeket.

További koktélok: www.mojito.hu

további receptek